MKS talo

MKS talo

Taloa vuokataan juhliin ja tapahtumiin. Talolle on helppo tulla maanteitse tai vesiteitse, talon pihassa on runsaasti parkkitilaa ja Konnuslahden uimaranta / vierasvenelaituri sijaitsee talon pihapiirissä.

Talon vuorokausivuokra 150 euroa, viikonloppu (lyhyt) esim. la-su 200 euroa, viikonloppu (pitkä) esim. pe-su 300 euroa,
muutama tunti esim. ilta tai päivä koko talo 90 euroa, kahvio 40 euroa
Ruoka- ja kahvi astiastot 150 hengelle, vuokra 0,30 kpl / setti
Juhlapaviljonki 70 euroa

Tiedustelut: Keijo Kankkunen, puh. 0400 517 532

Maamiesseuran ja talon historiaa

Leppävirtalaisten maamiesseurojen maa- ja kotitalousneuvonta juontaa juurensa viime vuosisadan lopulla toimineesta Leppävirran isäntäyhtiöstä. Yhtiön toiminnan sammuessa, perustettiin paikallisia maamiesseuroja. Konnuslahden maamiesseuran piiriosasto irrottautui Leppävirran kirkonkylän maamiesseuran alaisuudesta vuonna 1945. Ensimmäiseen johtokuntaan nimettiin Juho Tuhkanen, Väinö Koponen, Aarne Laitinen, Hanna Koponen, Antti Hyvärinen ja puheenjohtajaksi Kusti Koponen. Maamiesseuran toimintana oli mm. peittauskurssien, happamuuspäivien, maatalouspäivien, kotitalouskurssien, puutarhakurssien, karjaväen retkien, iltamien, kilpahiihtojen, laitumenhoitokilpailujen ja kilpa-ajojen järjestäminen.

Oman toimitalon rakentaminen käynnistyi 1948 maanviljelijä Otto Thitzin lahjoittamien 500 tukkirungon kaatamisella. Tontin lahjoitti maanviljelijä Yrjö Thitz. Talo rakennettiin 1950 ja sen valmistuttua toimintaa, iltamia ja tansseja järjestettiin tiuhaan, mm. professori Elbe Nissisen puuhaamat kesäjuhlat vetivät runsaasti yleisöä ja ajan kuuluisuuksista esim Vieno Kekkonen, Marion Rung ja Kalle Juurela esiintyivät talolla järjestetyissä tapahtumissa. Konnuslahden kuulut nuorten talviolympialaiset (myöhemmin nappulahiihdot) toteutuivat Talon piha-alueella ainakin 40 vuoden ajan. Konnuslahti toimi myös Soisalon Hiihdon keskeisenä kilpailupaikkana ja tunnetaan tästä maamme rajojen ulkopuolellakin. (Lähde: Tarinoita tuvista ja tantereilta Keinälänmäki – Petromäki - Hartikansalo – Konnuslahti).

Konnuslahden maamiesseura ja kotitalousseura yhdistyivät maatalousnaisten toiminnan hiipuessa ja olemme nykyään Maa- ja kotitalousseura Ry. Aikoinaan vilkas toiminta on hiipunut, mutta toimintaa ollaan herättelemässä uudelleen.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Timo Mikander 040 510 8490
Sihteeri Irma Lyytikäinen 050 347 5614
Rahastonhoitaja Sirpa Mikander 040 753 3467